Deltagelseskompetencer: Formidl din viden digitalt
Denne linjeføring sigter mod at løfte den studerende fra et begynder-niveau (aktivitet 1) til et kompetent-niveau (aktivitet 4) inden for en digital akademisk kernekompetence. STAK-linjeføringer er målrettet opøvelsen af særligt centrale akademiske digitale kompetencer i relation til STAK-projektets fire identificerede kompetencesøjler.
Linjeføringen her rummer altså 4 aktiviteter som samlet set sigter mod at give den studerende et fokuseret kompetenceløft. Nedenfor findes beskrivelse af linjeføringen, dens udbytte, de aktiviteter der indgår i linjeføringen og hvordan de tilsammen bevæger den studerende fra begynder-niveau til kompetent-niveau i forhold til en digital akademisk kernekompetence
Linjeføringens udbytte
- Den studerende opnår kompetencer i at arbejde akademisk med forskellige digitale formidlingsformer og formidlingsværktøjer.
- Den studerende opnår kompetencer i akademisk formidling gennem forskellige digitale medier, og til forskellige målgrupper.
- Den studerende opnår kompetencer i at reflektere over formidling af viden i forhold til digitale værktøjer og deres virkemidler.
- Den studerende opnår kompetencer i at samarbejde om og samskabe faglig viden i digitale produkter, og frembringe et endeligt akademisk produkt.
Linjeføringens formål og indhold
Linieføringen tager den studerende gennem processen med at formidle akademisk og faglig viden digitalt.
Den studerende prøver enkeltvis, og i samskabelse med andre, at arbejde med akademisk skrivning i en digital kontekst; og dernæst at fremstille det faglige indhold i forskellige former, og på forskellige platforme.
Linieføringen sørger for at den studerende får kendskab til brugen af forskelligartede digitale værktøjer, og til deres virkemidler.
Den studerende prøver både enkeltvis og i gruppe at arbejde med at formidle akademisk indhold i forskellige medieformer og digitale værktøjer.
Den studerende lærer at arbejde med feedback og refleksion.
I tilknytning til et fagligt forløb/fagkursus lærer den studerende at formidle faglig viden digitalt.
Det er en helt central kompetence at kunne udnytte digitale værktøjer til formidling af faglig viden til forskellige målgrupper.
Afslutningen på forløbet er en formidlingsopgave, hvor den studerende leverer en fremstilling af et fagligt emne, i et selvvalgt digitalt medie.
Den digitale produktion skal suppleres med en skriftlig, akademisk rapport, der skal indeholde overvejelser og redegørelser for dels det faglige indhold, valg af teori og metode, dels overvejelser om valg af medie, målgruppe og form.
"Formidl din viden digitalt" består samlet set af fire aktiviteter.
I aktivitet 1 laver den studerende en kort, skriftlig fremstilling af et fagligt emne, i et digitalt medie. Teksten skal overholde alle fagets standarder for akademisk fremstilling, og indeholde henvisninger til litteratur. Litteraturen skal findes både i, og uden for pensum.
I aktivitet 2 arbejder de studerende i grupper med at samskabe, samskrive og kommentere et fælles dokument i et digitalt medie, på basis af de enkeltvis udarbejdede skriftlige fremstillinger de lavede i aktivitet 1.
I aktivitet 3 laver grupperne et fælles produkt, baseret på det fælles dokument de udarbejdede i aktivitet 2. Produktet skal indeholde formidling af det faglige indhold i digitale værktøjer indenfor både tekst, billede, lyd og video.
Aktivitet 4 er en aflevering, hvor den studerende udvælger et af de afprøvede, digitale værktøjer og laver en formidling af et fagligt emne. Produktet skal ledsages af en refleksion over det faglige og formidlingsmæssige indhold, i forhold til valg af digitalt værktøj.
Du kan læse mere om aktiviteterne ved at trykke på nedenstående kasser
UDFORMET AF
AU Library.
Pernille Holm Lindhardt, Lisbeth Ramsgaard Carlsen, Karen Harbo og Søren Elle.